Mi a szósz? 3. – Fűszeres paradicsomos

Délután kettőkor jut eszembe, hogy mégis csak kéne ebédelni, de úgy belemerültem a munkába, hogy elfeledkeztem a főzésről. Viszont hangosan korog a gyomrom, és mint kiderül, a férjemé szintén. Igazság szerint azért nem főztem, mert mindenből kifogytam – épp az ötletből is, és gondoltam, majd lesz valahogy.

A valahogy persze azt jelenti, hogy muszáj összedobni valamit abból, ami van. Tészta mindig van. Elsőnek egy csomag teljes kiőrlésű penne akad a kezembe, és erről eszembe jut, hogy mennyi friss fűszer nő a kertünkben –

már a magról vetett bazsalikomok és a korianderek is levelet bontottak –, és hogy egy paradicsomszószt úgy feldobnának, hogy még a férjem is kedvet kapna hozzá a sima sajtos tészta helyett.

Mire megpuhul a tészta, készen is van a szósz: egy natúr paradicsomkonzervet elkeverek egy kis olívaolajjal, néhány csepp szójaszósszal, apróra vágott friss oregánóval, metélőfokhagymával, bazsalikommal, borsikafűvel és rozmaringgal, kevés vízzel lazítom, és alaposan összekeverem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.